מעבר דירה באבלות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/03/07 19:59 טו באדר התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שתי שאלות:

1. אבי ז"ל נפטר ממחלת הסרטן לפני כשבועיים. לפני שגילו את המחלה הוא קנה דירה לעבור אליה בעיר אחרת. לאחר שגילו את המחלה הוא קנה לי דירה בניין ליד הבניין שלהם (בכוונה שאני אגור קרוב לאמא). שתי הדירות יהיו מוכנות בחודש הקרוב. אמא כבר תהיה מעבר ל-30 ולכן אין לה בעיה. השאלה היא מה לגבי הדירה שהוא רצה שאעבור אליה? אם לא אכנס זה יהיה כרוך באובדן כסף מצד אחד, ואי מילוי בקשתו מאידך.

מה הדין בכלל לגבי מעבר דירה בשנת האבל, וכיצד עליי לנהוג?

2. רציתי לשאול - חבריי ואני יוצאים לטיולים בארץ בכל חוה"ה פסח וסוכות ובקיץ. האם אוכל לצאת איתם לטיול? מדובר בקבוצה של כ- 10 אנשים ובהם זוגות.

והאם מותר לי להצטרף אליהם באיזשהו ערב כשהם עושים "על-האש" בבית של מישהו?

תודה על ההיענות... יוסף.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב.
1. מותר לך לעבור דירה.
2. בשנת האבל אסורה פגישה חברתית גדולה ושמחה. זה נקרא שמחת מריעים. אם יש משהו משפחתי קטן - מותר. אבל בילוי רחב לא. ולכן נראה שטיול חברים כזה אסור.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן