מסנגר ודבר תורה- שני עניינים שונים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/09/08 20:40 טז באלול התשסח

שאלה

שלום הרב,

אני ממש מקפידה על בינו לבינה ולא נכנסת לזה הרבה, אבל מותר לי לדבר במסנגר , דרך המחשב שיחות ידידותיים עם בן בגילי?

והשאלה השניה היא שאלה שאומרים לי שמותר אבל אני מרגישה לא בנוח. והיא:

יש לנו תפילה לנוער בבית כנסת מותר שבת תעביר דרשה או דבר תורה קצרה, באמצע התפילה, כמו לכל המננין? האם יש בעיה בזה שהבת מדברת וכל המניין חייב להסתכל עליה? זה כמו להציג בפני בנים..

תודה רבה ושנה טובה!

יישר כח על כל העבודה!

תשובה

א.חז"ל הדריכו אותנו ב"פרקי אבות": "אל תרבה שיחה עם האשה. באשתו אמרו ("אל תרבה שיחה") קל וחומר באשת חברו". לענ"ד דברי משנה זו אמורים גם לגבי נער ונערה שאינם נשואים. נכון, "שיחה" במסנג'ר איננה זו שחז"ל דברו עליה, אך לענ"ד היא כלולה בהדרכתם זו, ואינני מניח כי את רוצה להיות שותפה עם נער ב"שיחה" שאיננה אהודה על חז"ל...
ב.לגבי דברי תורה שייאמרו על ידי בת במהלך התפילה: נכון, בדרך כלל בחברה שלנו זה נראה קצת מוזר, אך ניתן לעשות זאת בדרכים שונות, כמו שכבר נעשה בעבר: נניח- הבת תאמר את דברי התורה ממקומה, בעזרת הנשים, מאחורי המחיצה.