מנקת בתשעה באב

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 07/08/08 12:21 ו באב התשסח

שאלה

ביום תשעה באב התינוקת שלי תהיה בת חודש וארבעה ימים.אני מניקה אותה הנקה מלאה.אני שותה כ5 ליטר מים ביום ומתי שאני לא שותה מספיק אני מרגישה שאין לי מספיק חלב.בנוסף כל פעם שאני מניקה.אני חוששת שאם אני אצום יגמר לי החלב.

פעם צמתי בתשעה באב כשהנקתי את הבן שלי ובסוף הצום היה לי חום גבוה והקאות.

האם עלי בכל זאת לצום.אולי כדאי להתחיל אבל באיזה שלב להפסיק?

תודה רבה

תשובה

שלום

קודם לכל מזל טוב!

את פטורה מהצום, כי אם החלב שלך יתמעט בתך תכנס למצב של פיקוח נפש וכמובן שאנו לא רוצים בכך.

שתיזכי לגדלה בנחת ותורה מצוות ומעשים טובים.