ממתי מתחילה טומאת לידה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/04/03 01:42 יט בניסן התשסג

שאלה

ברצוני לדעת מאיזו שלב בלידה האשה נחשבת נדה, האם ירידת מים זו שלב ההופך אשה לנדה.

תשובה

בס"ד

נוהגים לומר שבשעה שהאשה כבר יושבת על המשבר – היא נחשבת כיולדת וטמאה טומאת לידה.

בפועל לקראת הלידה יש להבחין בחמישה מצבים שונים המראים על התקרבות
הלידה :

א האשה יושבת על המשבר (כסא היולדת)
ב אינה יכולה ללכת.
ג צירים תכופים וקבועים כל 5 דקות או פחות.
ד ירידת מים.
ה פתיחה של שתי אצבעות ויותר.

במצבים א, ב, ג, ד, אין האשה נחשבת כנדה, אא"כ תראה דם עמהם, אך אסורה לשמש כמו בשעת וסתה.
אם לא ילדה - מותרת לבעלה אחרי בדיקה. ואף שיש חולקים ואוסרים, נוהגים להקל.

במצב ה, האשה נחשבת כנדה, וחלים עליה כל איסורי קרבה וכד', אף אם לא ראתה דם, ואף אם לא ילדה אחרי פתיחה כזו, צריכה לספור ה' ימים וז' נקיים ולטבול.

שיהיה במזל טוב