מלאכת בורר בשבת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 08/01/12 21:48 יג בטבת התשעב

שאלה

שלום וברכה,

יש לי שאלה בקשר למלאכת בורר בשבת.

כאשר יש בקופסת שימורים תירס או אפונה, כיוון שהם קטנים הם נחשבים מעורבים, ואסור לשפוך מתוכם את המים. אבל מה אם נניח הרתחתי תירס (נקנה בשקית קפואה כמו של סנפרוסט), והנחתי על הפלטה, ובשבת אני רוצה להגיש את זה.

האם מותר לקחת את תכולת הכלי כולה (היינו תירס ומים) ולשפוך לתוך מסננת על מנת להפריד את התירס מהמים כי א"א להגיש ולאכול את זה עם המים.

בקופסת שימורים, שם אני שופכת את המים (היינו את הפסולת) ומשאירה את התירס בקופסא, אני יכולה להבין מדוע זה איסור בורר, אך האם זה איסור בורר גם אם אני שופכת את כל התכולה של הסיר לתוך מסננת כך שנשאר התירס בלבד?

אם התשובה היא חיובית וזהו איסור בורר, מה מותר לעשות מלבד להוציא את גרעיני התירס בכף (שזוהי פעולה איטית ומייגעת)

תודה מראש.

תשובה

שלום
אסור לשפוך לתוך מסננת. את יכולה לשפוך את תכולת הקופסה לתוך מגש או על קרש לחיתוך ירקות (בתוך הכיור) כך שהתירס יישאר עליו והמים ייזלו מאליהם.

ולהלן הרחבה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=428