מכירת חמץ

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/04/06 17:12 כב בניסן התשסו

שאלה

א.אצלנו בבית כן מוכרים חמץ גמור בפסח ואנחנו נוהגים כך מאז ומתמיד. האם יש עם זה בעיה?

ב.והאם בשטר המכירה צריך לכתוב כל פריט חמץ שקיים או שאפשר לעשות זאת באופן כללי יחסית?

ג.כמו כן האם צריך למכור דברים שהם לא חמץ גמור אך אינם כשרים לפסח כמו שוקולד וכדומה?

תשובה

שואל יקר שלום רב,

כדאי לך לעיין במאמרו של הרה"ג הרב אליעזר מלמד שליט"א הסוקר את כל הענין בטוב טעם, כל מילה שלי תהיה מיותרת.

קישור למאמר:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=237

[לסיכום:] (בבבקשה אחרי שתקרא את הדברים של הרב)
א. כיום שיש לאנשים לעיתים הרבה חמץ וזריקה של כמות חמץ כזו היא הפסד ניכר - יש להתיר למכור אפילו לכתחילה וכך נהגו רבים. (ישנם אנשים פרטיים המקפידים לא למכור חמץ גמור כלל וכלל)
ב. דיני המכירה נמצאים במאמר בהרחבה.
ג. נוהגים כיום להמליץ לכולם להשתתף במכירת חמץ, מפני שיש מוצרי מזון ותרופות טעימות שיש ספק אם נתערב בהם מעט חמץ, ואין ראוי לאבדם מפני ספק כזה, וכן אין אפשרות להשאירם בבית שמא יש בהם חמץ, לפיכך הטוב ביותר למוכרם במכירת חמץ ולצאת בזה מהספק.

קיץ טוב,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il