מכירת המניות של חלוץ בזמן מלחמת לבנון השניה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/12/06 15:25 כו בכסלו התשסז

שאלה

רציתי לדעת האם יש התייחסות הלכתית לנושא מכירת תיק המניות של הרמטכ"ל דן חלוץ ביום הראשון של מלחמת לבנון השניה.

פרטי הסיפור הם כדלהלן: ביום הראשון של מלחמת לבנון השניה זמן קצר לאחר חטיפת החיילים מכר הרמטכ"ל את תיק המניות שלו בבנק לאומי מחשש ירידות שערים במסחר בבורסה.

במסגרת לימודיי אני עוברת קורס ב"מוסר עסקי" ובו התבקשנו לנתח דילמה מוסרית-עסקית מכל מיני צדדים כולל הצד ההלכתי.

אודה לכם אם תצליחו למצוא אי איזו התייחסות הלכתית לנושא.

יעל.

תשובה

שלום וברכה
בדיוק בשבת האחרונה התקיים סמינר משמעותי שהונחה על ידי פרופ' רקובר בשאלת ניגוד העניינים במשפט העברי.
אני מציע לך לקרוא שני מסמכים. האחד הוא מאמר על הנושא:
http://www.daat.ac.il/mishpat-ivri/skirot/169-2.htm
והשני הוא ציטוט מפסק הדין של השר דרעי – בעבירות הציבוריות, בחלק המתייחס למשפט העברי:
http://209.85.129.104/search?q=cache:impXN5cLCkEJ:www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/3F2F3CD7-38BB-4C7D-9C3D-584F9D5BCD50/12372/8hafaratemunimdotan.doc משפט עברי ניגוד עניינים דרעי