מיקרוגל טרף

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 13/04/09 22:52 יט בניסן התשסט

שאלה

שלום רב,

1. מותר לי הכניס מאכל מכוסה מכל הצדדים למיקרוגל טרף (שהכניסו אליו סתם ככה בשר וחלב)?

2. איך מכשירים מיקרוגל טרף?

תשובה

שלום ומועדים לשמחה!!!
1. אם הכלי מכוסה (למשל במכסה או בניילון נצמד) יש לכסות אותו בכיסוי נוסף מסביב (גם את בסיס הכלי למטה) וניתן לחמם בו כך גם במיקרו שאינו ידוע רמת כשרותו.

2. לגבי הכשרת המיקרוגל יש דעות שונות האם ניתן משום שהוא מכשיר חשמלי שיש סכנה שייפגע במהלך ההכשרה וכן יש שחלקיו מפלסטיק שלא ניתן לחלק מהדעות להכשירם.
אבל ניתן להכשירו בדרך הבאה: על הצלחת של המיקרוגל יש לערות מים רותחים מכלי ראשון (שבו הם בושלו כגון קומקום).
לספרדים ניתן להקל ולנקות היטב את הצלחת אם היא עשויה מזכוכית וזה מספיק.

אח"כ יש להניח כוס עם מים וסבון בתוך המיקרו לכמה דקות (כדי שיבלעו אדי הסבון בדפנות המיקרוגל).

[נ.ב. יש להיזהר לא לשפוך מים קרים על הצלחת או על הכוס מיד לאחר שהם התחממו כי אחרת הם יתבקעו וישברו וחבל...]

מומלץ גם לאחר ההכשרה להכניס למיקרוגל אוכל רק כאשר הוא מכוסה במכסה אחד.

פסח כשר ושמח!

המיוחד במיקרוגל שבניגוד לתנור הוא איננו מבשל ע"י חום אלא ע"י גלי קול שגורמים לתנודות שיוצרות חום במאכל הבעיות העיקריות הן האדים היוצאים מהמאכל עצמו והצלחת שנפוץ מאד שנשפך עליה מן המאכל שנמצא שם ולכן יש שני חלקים להכשרה אחד מכוון כלפי הצלחת ואחד כלפי הדפנות.
נועם ישראל
(המשיב אינו רב)