מימונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/04/05 13:59 כ בניסן התשסה

שאלה

בכל שנה אני שואלת את עצמי את אותה השאלה - כיצד מספיקים להכין את האוכל למימונה בין זמן יציאת החג ובין החגיגות ? הרי מופלטה וכל מיני המאכלים של המימונה עשויים קמח ? אשמח ואודה לך אם תוכל להאיר את עיני...

מועדים לשמחה !

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן אסור להשתמש בחמץ כל עוד לא יצא החג .
ויש משפחות שמכינות בצק מוקפא לפני חג הפסח ומוכרים את זה לגוי ב"מכירת חמץ" ואז לאחר שהמכירה פוקעת (כשעה לאחר צאת החג) הם משתמשים בבצק .

ויש משפחות זריזות שמתחילות את ההכנה כשעה לאחר צאת החג ואז את דברי הבצק מגישים בשעה יותר מאוחרת.

חג אמונה שמח,

עוזיאל