מים אחרונים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 25/11/06 22:45 ד בכסלו התשסז

שאלה

בעזה"ית ד' כסלו התשס"ז

שלום וברכה....

מה הרעיון של מים אחרונים והאם הם חובה או מנהג?ולמה...?

שבוע מוצלח וטוב מממממש!

חירות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לחירות, שבוע טוב!
מקור למים אחרונים נמצא בתוספתא מסכת ברכות. הניסוח שם: "מים ראשונים – רשות, אחרונים – חובה".
הסיבה למים אחרונים מובאת בגמרא והיא, שבשעתו היה מעורב בתוך מלח השולחן מעט מלח חריף במיוחד – מלח סדומית – שהיתה סכנה שאם יגעו בעיניים עם ידים שנשאר עליהן ממלח זה, המגע עלול לסמא את העינים. כלומר, הסיבה למים אחרונים היא סכנה. מאחר ומלח זה אינו מצוי כיום בינינו הורו חלק מן הפוסקים, גם מתקופת הראשונים וגם בני זמננו, שאין חובה להקפיד על מים אחרונים. אמנם גם הסבורים כך מגבילים את ההיתר ואומרים שאנשים מעונגים שמקפידים לנקות ידיהם בסוף הסעודה מחוייבים במים אחרונים, ובמיוחד אם הידים התלכלכו בזמן האכילה יש סיבה נוספת, שאין לברך בידים מלוכלכות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן