מטריה בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 25/12/05 21:08 כד בכסלו התשסו

שאלה

בס"ד

האם מותר להשתמש במטריה בשבת על מנת להגיע לבית הכנסת, במידה ופותחים אותה לפני כניסת השבת,במיוחד וקיים חשש שלא יהיה מנין.

בתודה

תשובה

שלום,

גדולי הפוסקים בדורות האחרונים הסכימו לאסור את השימוש במטריה בשבת, משום עשיית אוהל, ואף אסרו להשתמש במטריה שהיתה פתוחה מערב שבת, גזרה משום מראית עין (שמא יחשבו הרואים שפתחו אותה בשבת) ומשום סיבות אחרות.

האיסור הוא גם אם בעקבות זאת יתבטל המניין. אולם אפשר ורצוי להשתדל בכל זאת ללכת לבית הכנסת, ע"י שימוש במעילי גשם וכדו'. וכבר דרשו הדרשנים על הפסוק "בבית אלוקים נהלך ברגש"- "ברגש" ראשי תבות: ברד, רוח, גשם, שלג...

אולם אם ישנו גוי הנושא את המטריה (כגון עובד זר וכדו')- הדבר מותר.

בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובות: karnei_shomron@intermail.co.il