מותר לתת שטחים כדי למנוע הרמת יד בין יהודים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/06/05 23:57 ז בסיון התשסה

שאלה

ברצוני לשאול את הרב,האם עלינו לתת שטחים לערבים בכדי למנוע מצב שיהודי ירים יד על יהודי(בידיעה שביום הפינוי יהיו מכות)?

תשובה

שלום.
שאלת שאלה חשובה בצורה קצרה ונוקבת. התשובה גם היא קצרה ונוקבת.

לא.

אין אומרים לאדם חטא כדי שיזכה חברך. אם דבר אסור הוא אסור נקודה. עלינו לדעת שצריך להחזיק בארץ ושאסור להרביץ ליהודים. שני הדברים יכולים לעלות בקנה אחד. אין ביניהם סתירה.
אם היה ברור שהמציאות היא סותרת, שאיננו יכולים להתנגד בלי להרים יד על חברינו אז אולי היה מן הצדק לשאול את השאלה, אבל לא זהו המצב.
בתקשורת מנסים לצייר את ההנגדות בצורה אלימה, אבל בפועל אפשר להתנגד גם בלי להרים יד בעוד הרבה צורות יפות ונכונות. עלינו לחנך את עצמנו ואת חברנו שאין להרים יד אלא להתנגד בדרכים אחרות ולעשות כך בפועל.
ועוד נקודונת – לא כל מי שמרים יד הוא מי שמתנגד לפינוי. כבר היו מעשים שהתברר שמחלקה מסוימת בשב"כ (ושלא יובן לא נכון, אני רוחש המון כבוד ואהבה לשב"כ) רצתה ליצור הלך רוח מסוים ולכן השתילה 'קיצוניים' שיסיתו את השאר. גם במקרה שאתה רואה מישהו מרביץ אתה מוזמן לצעוק עליו 'פרובוקטור' כדי להדגיש לציבור ולתקשורת שלא זו דרכנו. . .
אני מקווה שהתשובה ענתה לשאלה. אם לא וגם אם כן, תמיד אפשר לשאול שוב שאלה זו או אחרת.
להשתמע,
יהונתן,
yehonatan@makshivim.org.il