מותר לבת לשאול מעיל מחבר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/01/07 00:11 כא בטבת התשסז

שאלה

יש לי שתי שאלות.

שאלה ראשונה היא אם מותר לי לקחת מחבר שלי נגיד מעיל וללבוש אותו? או מבנים בכלל?

שאלה שניה קצת יותר מורכבת*

אני אתן דוגמא מחוזרים בתשובה-כשאדם חוזר בתשובה, יש לו זכרונות של דברים שעשה בעבר, דברים לא טובים, איך הוא מתגבר על הזכרונות והמחשבות האלה? איך אפשר להתגבר עליהם ולהצליח באמת להתחזק באמונה בלי "מכשולים" מתקופות פחות טובות שלך באמונה?

תודה על העזרה...

תשובה

שלום לך,
א. אם הדבר יוצר חיבה הדבר בעייתי.
אם לא, הרי שזה חסד גדול, בתנאי שלא מדובר במעיל שלובשים אותו רק בנים, שאז יש בכך בעיה של 'לא ילבש'.

ב לא רק לחוזרים בתשובה יש דמיונות. יתירה מזאת
גם להרבה נשואים יש. זו התמודדות כל החיים - לסלק דמיונות ולדבוק בדרך הנכונה. הדבר נכון לא רק לדמיונות בתחום המיני אלא לכל תחום בחיים.

הדרך היא לדבוק עוד ועוד בטוב בערכים ובחסד ואז יש פחות מקום לדמיונות. הבטלה מביא הלידי שעמום שמביא לידי חטא.

יתירה מזאת: מותר לאדם למשל להיות רופא נשים כיוון שאינו מגיע לדמיונות בעייתיות וזאת משום שהוא טרוד בעבודה חיובית. לשון הגמרא - עבידתיה טריד.

אם נרחיב עקרון זה: אם אדם יתעסק בדברים חשובים יותר יהיה לו קל שלא להתעסק בחטאי עבר והווה.יתירה מזאת הדבר מהווה גם מדד - אדם שמדמיין דברים שאנם ראויים יבין שכנראה שאינו מנצל מספיק את כוחותיו.

כן יתכן שלאדם שזה עתה חזר בתשובה אכן יש שייכות מסוימת לחוויות קודמות לא מצד זה שהוא רדוד, אלא כי כל דבר בחיים שזה עתה חווינו משאיר עלינו רושם. הדרך הנכונה להתמודדות היא לקנות חוויות חדשות חיוביות והדבר לוקח קצת זמן. יש להאזר בסבלנות שגם היא תכונה שאולי דווקא בדור של ´עכשויזם´ זה נכון לפתח.

בברכה
איתיאל
itielgv@gmail.com