מועדים לשמחה- ד"ת לשבת חול המועד סוכות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/10/15 00:18 יט בתשרי התשעו

שאלה

את ברכת איש את רעהו "[מועדים לשמחה]!" ניתן לפרש קצת האחרת מן המקובל, פירוש אשר לפיו ניתן להתייחס למילה ["מועדים" מלשון למעוד] כלומר ליפול.

אנו מועדים הרבה בחיים שלנו.

אבל ישנה סכנה שהמעידה שלנו תכניס אותנו לדיכאון, יש לכולנו מידי פעם מעידות.

אנו מועדים שפוגעים במשפחתנו וחברנו, מועדים בקבלות שקיבלנו על עצמנו לשנה החדשה.

החיים שלנו מלווים בהם.

אם כבר חלילה נפלנו, מסוכן אם ניכנס לעצבות, מסוכן אם נאפשר לנפילה לפגוע בנשמתנו...

חשוב לזכור ש[אנחנו בשר ודם], לא ממשיכים ליפול, אלא קמים.

ואיך קמים? [נהיים בשמחה]! להשתדל לשמוח!

השמחה תוציא אותנו מהנפילה, תיתן לנו כוח לקום.

כדאי לנו לאזור אומץ, לשאת תפילה להצלחה, לחייך ולהמשיך הלאה.

[אנחנו בני של מלך - ורק מחשבה כזו תיתן לנו את הכוח לשמוח ולקום ולהתקדם הלאה בשמחה!]

וב[שבת] של חול המועד [כל התהליך מתקדש], כי ביום השבת הקב"ה מתקרב אלינו והולך לקראתנו.

ומעצם העובדה האחרונה – למה שלא נשמח?

שבת שלום, ומועדים – לשמחה!

דורון dozkih@gmail.com