שאל את הרב

מוסיקה במקלחת ומסיבה עם בנים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/12/07 20:00 יא בטבת התשסח

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום רב, רציתי לשאול מספר שאלות,אשמח אם תוכל לענות לי.

חברה שלי ואני היינו בוויכוח האם אדם שמקלח ושומע מוסיקה דרך הפלא בתוך המקלת האם זה דבר מותר או אסור? שהרי אסור לדבר בשירותים או או לשמוע את השפחה העיברית כיוון שהיא קדושה. האם זה נכון? והאם מותר או שלא? בנוסף רציתי לשאול שאלה נוספת, יש לי חברה שעורכת מסיבה עם חברות מהכיתה ועם חבר'ה מהישיבה אצלנו, רציתי לדעת אם מותר לי ללכת למסיבה כדי לכבד אותה וסתם כדי להיות עם החברות. אני לא מכירה אישית את הבנים שם.(פעם הייתי בקשר איתם עד שהתחזקתי וניתקתי קשר עם כל הבנים!!) האם זה ראוי שאני אלך? או שעדיף שלא? תודה רבה על התשובה!!

תשובה

שלום רב
א. אין איסור לשמוע את השפה העברית במקלחת. האיסור לדבר בשירותים נובע מצניעות, ולא מקדושת העברית. לכן אין גם איסור לשמוע מוסיקה במקלחת, כל עוד לא מדובר בשירי קודש. אכן יש המחמירים בקריאת חומר בעברית בשירותים, אולם אינה דומה שמיעה לקריאה. עם זאת המרגיש צורך ורוצה להחמיר, רשאי, ואין זו חומרה של שטות.
ב. באשר למסיבה – לא אוכל להחליט עבורך, אלא אציין שהדבר תלוי באווירה שצפויה באותה מסיבה, ובמשמעות החברתית של היותך שם או היעדרך משם, ובהתאם לשני גורמים אלה עלייך לשקול ולהחליט. באופן כללי אם לא מדובר בקלי דעת, ולא צפויה אווירה של פריקת עול ח"ו, וחשוב לך להיות שם מבחינת חברותייך, אפשר ללכת, ואם יש חשש לאווירה שלילית יש להימנע.


כל טוב,
רונן לוביץ

כתבות נוספות