מוזיקה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 28/10/07 09:55 טז בחשון התשסח

שאלה

שלום! אני קומונרית בסניף בני עקיבא ורציתי לדעת האם מותר לשים שירים לועזיים במהלך חודש אירגון, שירים שהם כשרים במילים שלהם? ולמה?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,
מותר לשים שירים לועזיים , אולם לא רצוי, המדובר בשירים שאינם בגדר של שירי עגבים.
כי שירים אינם איסור.
עם זאת, מהבחינה החינוכית, החניכים מספיק ספגים תרבות המערב, ועוד מונון כזה, במיוחד בבני עקיבא יכול לפגום את הערכים שאתם מנסים להטמיע בהם. לכן, יש להשמיע שירי קודש ולא שירים מחוץ לרקע התרבותי של הציבור התורני לאומי.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.