מה עושים עם הסגולה של 40 יום קריאת תהילים ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/08/03 07:52 ה באב התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

לאחרונה שאל מישהו אם מותר להגיד תהילים בתשעה באב, ואמרו לו שאסור.

אם כך, האם מותר להגיד באותו יום תפילה למציאת זיווג הכוללת פרשת נשיאים וכמה פרקי תהילים?

אומרים שזו סגולה לומר את זה 40 יום, ותשעה באב חל במהלכם.

בכבוד רב

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נוהגים שלא לומר פרקי תהילים מפני שזה נחשב כעיסוק בתורה ו"פקודי השם ישרים משמחי לב "
כלל בדוק הוא אין אדם אחד שקורא תהילים ולא מרגיש יותר טוב אחרי הקריאה ,ולא מרגיש סיפוק ,שמחה פנימית והקלת מה בנפשו.

.ולכן מי שקבל על עצמו לומר פרקי תהילים או סדר המעמדות או חוק לישראל. לא יאמרם עד אחרי השקיעה במוצאי תשעה באב.
את יכולה להשלים את הקריאה ביום שאח"כ וזה לא פוגם ברציפות של הקריאה.

עייני גם בתשובתי ב:(מעלת קריאת התהילים מספר תהילים נר חיים):
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19691

בהצלחה,

עוזיאל

.