מה מברכים על קרמבו?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 03/01/03 13:21 כט בטבת התשסג

שאלה

הקרמבו מורכב מקרם וביסקויט.לפי דיני קדימה בברכות צריך לברך קודם על הביסקויט ואח"כ על הקרם. רציתי לשאול, האם העיקר לא מבטל את הטפל? האם אפשר לברך רק על הקרם?

תשובה

שואל יקר!

עין בשו"ת "יביע אומר" לגר"ע יוסף חלק ז', סימן ל"ג.
שדן בדבר מעין זה (גלידה בגביע או על ביסקוויט) ומסקנתו שכיוון שגם הביסקוויט ראוי למאכל יש לברך עליו בנפרד, (עיין שם בהרחבה) ויש שאמרו אף שיש לברך [רק] עליו, וכן נראה הדבר גם בקרמבו. ועל כן כדי לא להיכנס לספק אין לברך רק על הקרם - (מה עוד שיש דעות הפוכות - שאין לברך עליו כלל).

ברכה והצלחה,
צוות שו"ת ישיבת מעלות