מדרש על זיווגים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 26/07/07 02:48 יא באב התשסז

שאלה

שלום לרב חיים רטיג, מה שלום הרב?

אני מקווה שטוב בעז"ה.

רציתי לדעת האם זה נכון שיש מדרש שאומר שכשחרב המקדש נעלמו הזיווגים של ישראל?

כלומר ישראל כבר לא מקבלים זיווג מראש אלא מה שיוצא יוצא? או משהו בסיגנון...

מחכה לתשובה,

בכבוד רב,

עמיאל לוזון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
ב"ה הכל טוב , ועמיאל זה שם מעט מורכב, כי יש כמה עמיאל לוזון....
דווקא אני מכיר שבמדרש כתוב מה הוא עושה מבריאת העולם ועד עתה, יושב ומזווג זיווגים.
וכך, מקובלנו לומר שה', הוא הקובע את הקשר, בין איש לאשה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן