מדיני שעון שבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/07/07 22:41 כח בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום(:

ראשית, יישר כח עצום על העבודה שאתה עושים.. אין לכם מושג עד כמה אתם עוזרים לאנשים!

ולשאלתי, מדוע מותר לכוון שעון שבת כך שיידלק אור, אך אסור לכוון שעון שבת כך שתדלק מוזיקה? מכונת כביסה? וכו'..

האם מותר לכוון לפני שבת שעון מעורר כך שיפעל בשבת?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב ושבוע טוב.
חכמים אסרו דברים שונים משום "עובדין דחול". משמעות הדבר שיש דברים שאינם מלאכה ממש, אבל אם הם יותרו, תיהפך השבת לחול. הרי יכול אדם לא לעשות שום איסור מלאכה בשבת, ואף על פי כן תהיה השבת שלו דומה מאד ליום חול בתוספת כמה הגבלות. לכן אסרו חכמים דברים רבים שבופכים לדעתם את השבת לחול וקראו לכך "עובדין דחול" כלומר מעשה של יום חול. לכן אסרו כל מיני דברים שקשורים לחשמל. למשל, ברור שאסור לכוון סרט וידיאו עם שעון שבת ולראותו בשבת, וכן כל מיני סוגי בידור ועונג על שעון שבת - אסור. התירו רק דברים שהם צורך השבת עצמה, שמניעתם תגרום סבל או טירחה רבה בשבת. ולכן התירו הדלקה וכיבוי של אור באמצעות שעון שבת שכוון מערב שבת, לאפשר את סעודת שבת באור, ומצד שני לאפשר שינה בשבת. וכן התירו הדלקה וכיבוי של הפלטה בשבת ע"י שעון שבת, כדי שיהיה לו אוכל לסעודת שבת. וכן התירו אמצעי חימום וקירור כגון מאוורר ומזגן ע"י שבת, כיון שכל ענייני מזג האויר יכולים לגרום לאדם סבל ולכן אנו נחשבים כחולים (שאב"ס). וכן שעון מעורר מותר. אבל מוזיקה או סרט אסור.
בברכה
אפי קיציס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן