מדיח כלים- דחוף

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/03/07 20:03 כח באדר התשסז

שאלה

בס"ד.

האם ניתן להכשיר כלים ע"י מדיח כלים.

( כלים שהשתמשו בהם בהפרדה אך נשטפים באותו כיור על ידי אותו ספוג).?

האם ניתן לחזור על פעולה זו בכל ביקור בבית זה?

תודה מירב

תשובה

הכשרת כלים צריכה להעשות לכל כלי- לפי דרך השימוש בו, ויש כלים שאי אפשר להכשירם כלל.
כלים שאי אפשר להכשירם כלל, לדוגמא: כלי חרס, חרסינה ופורצלן. כלים שיש בהם שריטות עמוקות, תבניות אפיה מצופות אמייל...
כלים שצולים בהם (לדוגמא: רשת של גריל) מכשירים על ידי ליבון בלבד- ליבון "חמור": חימום באש עד שהכלי נעשה אדום, או ליבון "קל": חימום באש עד שאם יגע נייר או קש בצידו השני של הכלי, יישרף מיד.
כלים מבשלים בהם, כלומר: המאכל בא במגע עם הכלי על ידי נוזלים) או אוכלים בהם מאכלים חמים, יש לנקותם היטב, ו"להגעילם" דהיינו: להכניסם למים רותחים מבעבעים.
לכן, מדיח כלים אינו יכול לשמש ככלי ל"הגעלה".