מדיח כלים בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 06/12/07 21:21 כו בכסלו התשסח

שאלה

האם מותר להשתמש במדיח כלים בשבת, האם יש בעיה של בישול- חימום מים?

תשובה

בע"ה
סביב נושא השימוש במדיח בשבת נכתבו הרבה תשובוטת, ונושא חימום המים הוא אחת הנקודות שנידונו.
למעשה - ברב המדיחים יש מנגנון שמונע הפעלה ללא סגירת הדלת וכיון שזו תיעשה בשבת ,לאחר הכנסת הכלים, הרי יוצא שאתה עושה מעשה בשבת כדי שהמדיח יפעל, לכן איןמשתמשים בו בשבת.
יש דרך לעקוף זאת , ולגרום שיפעל רק ע"י שעון שבת, אבל זה כרוך בסכנה, ואסור להמליץ על כך.