לפני נישואים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/09/12 10:58 כ באלול התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב אני בחור ישיבה וארוסתי נמצאת בסמינר, אנחנו לפני חתונה לארוסתי הייתה מערכת יחסים עם בחור אחר לפניי והבנתי שבחורה שנבעלה נקשרת לבחור הראשון בהורמון מיוחד שמופרש בזמן הביאה הדבר מאד מדאיג אותי ואני שוקל לבטל את החתונה. היא מאד אוהבת אותי וקשורה אליי ואני לא חושד בה אפילו מעט אבל רציתי לדעת אם הדבר הזה יכול להיתבטל או שזה חיבור לנצח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מעולם לא שמעתי על הורמון שקושר בחורה וכו'
המציאות בעולם הפרוץ של היום: בחורות רבות נפרדות במהרה ממי שהיו אתם פעם ראשונה, זו הוכחה פשוטה שאין הורמון כזה.

יש מאמר חז"ל שאולי הוא מקור הטעות שלך: "אמר רב שמואל בר אוניא משמיה דרב אשה גולם היא ואינה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי"
אבל הכוונה שם למי שעשה זאת מתוך קשר של נישואין שלמים - מי שהשלים אותה כבן זוג לחיי משפחה.

החיבור בין בני זוג לא תלוי בגורל חיצוני אלא תלוי רק בהם. כל עוד תאהבו ותשמחו אחד בשני, תהיו קשורים לנצח.
התיקון לכל מה שעשיתם לפני שחזרתם בתשובה יהיה כאשר תקפידו לחיות בטהרה ולהיות זוג קדוש.

לעניין דברי חז"ל "...למי שעשאה כלי", עיין בהרחבה:
https://www.kipa.co.il/ask/show/229396-אישה*-גולם-או-כלי