לעשן נרגילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/01/06 14:55 יח בטבת התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב!! רציתי לבקש עצה מהרב בעיניין עישון נרגילה לעיתים רחוקות מאד פעם בחצי שנה בערך מותר?

תשובה

בס"ד

* שב על שטיח או על כרית.

* שים עליך כפייה, גם עאקאל לא יזיק. (המהדרין לובשים גם גלביה).

* ברקע שים שירים של הזמרת המצרית המהוללה "אום כולתום" (יש רבנים שמתירים לשמוע קול של אשה אם זה רק בטייפ).

* כבה את החשמל שיהיו רק אורות עמומים. (חסכון בחשמל).

* תשתדל שהריחות הקולות והאוירה באזור תהיה בהתאם. כך האוירה תהיה מושלמת.

* אם יש לך חברים שגם הם רוצים להשתלב במרחב השמי - זה מצוין. תשירו "באלדי באלדי" בניגון המוכר.

כך תרגיש איך שאתה משתלב באזור מבחינה תרבותית.... מי יודע אולי בעקבות זאת יבוא שלום על ישראל.

(אני כשלעצמי חושב שיש שיטות אחרות להביא שלום לעולם - אבל מי אני שאחלוק על אלה שמשתוקקים להרגיש כמו ערבים).

בהצלחה