למה רק אני נענשתי על חילול שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/08/02 07:43 א באלול התשסב

שאלה

שלום רב,

בעבר עבדתי בשבת וקרתה לי תאונה בדיוק בצאת השבת בעבודה עצמה. מאז אני סובלת מכאבים רבים ולא מתפקדת כרגיל וגם לא מסוגלת לעבוד.

היום אני מקשרת את השבת.. לפני כן לא הייתי עובדת בשבת.. הספקתי לעבוד בעבודה החדשה מס חודשים ספורים לפני התאונה.

השאלה היא:

אני לא הייתי היחידה שעבדה בשבת.. אז מדוע אני? (אף אחד לא ממקשר זאת לשבת רק אני,פשוט לא חושבים על זה) .

דבר נוסף: מדוע האדם שעובד, נניח נפגע, ולא החברה

שמספקת נניח את העבודה?

ועוד שאלה מה ניתן לעשות כדי לצאת מהמצב..?

השאלות שלי קשות אני יודעת.. אבל אשמח לתשובה

כלשהי.

ליה

תשובה

בס"ד

זה כל כך מורכב לעשות את החישובים של אלוקים. זה מורכב מעשרות אלפי נתונים חשובים שכוללים את האירועים שעברו עליך ושעשית בעצמך בחיים.

את ההשפעה האפשרית של מה שקרה לך על מה שתעשי.

יש אנשים שמאורעות כאלה לא יעוררו אותם ויש כאלה שצריכים מעט או הרבה זמן עד שיבשילו בתוכם התנאים להבין מה קורה איתם.

הרבה תלוי גם בתת מודע שלך. במה שעבר עליך בילדות, בהריון,, ואפילו מה קרה אצל הוריך ולמעלה למעלה מהם בדורות ובשנים.

כל הנתונים הללו חשובים לדעת מה המאורע הזה עושה לך!! כאן ועכשיו ומה עשוי להועיל לך בעתיד.

זה כל כך מורכב אבל אנחנו מאמינים שאלוקים שהוא יות רמאבא שאוהב ועושה הכל למעננו.

שימי לב.
משה רבינו רצה ללמוד את דרכיו של אלוקים והיה בשביל זה בהר סיני ארבעים יום וארבעים לילה בלי אוכל ושינה משה אומר שהוא רק התחיל להבין את דרכי ה' ועדין לא את כולם ומבקש ללמוד עוד "וְעַתָּה אִם נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ הוֹדִעֵנִי נָא אֶת דְּרָכֶךָ וְאֵדָעֲךָ" ספר שמות פרק לג

ולבסוף קיבל את הנבואה הבאה:

"וַיַּעֲבֹר יְהֹוָה עַל פָּנָיו וַיִּקְרָא יְהֹוָה יְהֹוָה אֵל רַחוּם וְחַנּוּן אֶרֶךְ אַפַּיִם וְרַב חֶסֶד וֶאֱמֶת: נֹצֵר חֶסֶד לָאֲלָפִים נֹשֵׂא עָוֹן וָפֶשַׁע וְחַטָּאָה וְנַקֵּה לֹא יְנַקֶּה פֹּקֵד עֲוֹן אָבוֹת עַל בָּנִים וְעַל בְּנֵי בָנִים עַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים" שמות פרק לד

אחרי כל זה בסוף הארבעים שנה הוא אומר "אֲדֹנָי יֱהֹוִה אַתָּה הַחִלּוֹתָ לְהַרְאוֹת אֶת עַבְדְּךָ אֶת גָּדְלְךָ וְאֶת יָדְךָ הַחֲזָקָה אֲשֶׁר מִי אֵל בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה כְמַעֲשֶׂיךָ וְכִגְבוּרֹתֶךָ" דברים פרק ג כד

"אתה החלות" - רק התחלתי להבין!!!

גם את יכולה להתחיל להבין קצת ממה שקורה איתך. אבל להבין את הכל זה יומרני מידי בשבילנו - אם כי זה לא פוטר אותנו ממאמץ והבנה חלקית.