למה לפני שנה הבנתי וקיימתי, ועכשיו לא?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/06/07 09:58 כא בסיון התשסז

שאלה

שלום, יש לי שאלה שממש מציקה ליי...

לפני שנה בערך, לקחתי על עצמי דברים שעד אז לא מאוד עשיתי..ללכת עם שרוול עד המרפק [עד אז הייתי הולכת קצת מעל וזה..], ולא לשמוע לשירים לועזיים.. הרגשתי ב-א-מ-ת שזה יעזור לי לנשמה וזה, ושזה הכי טוב בעולם לא לעשות את זה...

אבל עכשיו, אחרי שנה שאני מצליחה לשמור על זה ואני באמת לא עושה את הדברים האלה,, אני פתאום לא מרגישה שזה כזה טוב.. אני פתאום לא מבינה בכלל למה אני עושה את זה! ואני לא חושבת שהייתי יותר צדיקה לפני שנה ועכשיו לא.. אני פשוט לא יודעת למה זה ככה, אבל אני באמת לא מבינה למה אני עושה את הדברים האלה!!...

אז אני ישמח לדעת למה בעצם פתאום אני לא מתחברת ל2 הדברים האלה, ולמה אני לא מבינה למה אני עושה אותם, ולמה לפני שנה כן הבנתי ופתאום עכשיו לאא..??

ואני גם ישמח לדעת, מה באמת הבעיה בשירים לועזיים? ובחולצה מעל המרפק? למה לי להמשיך לא לשמוע\ללבוש ככה, מה העניין של זה?!=)

תודה רבה רבה!! תזכו לעוד מלא מצוות=)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לכותבת היקרה שלום,
ראשית,כל הכבוד שלקחת על עצמך 'משימות התחזקות' שכאלו. נכון שלפעמים אנחנו מתחילים עם דבר מסויים ולאחר זמן שוב מוצאים את עצמינו שואלים ומבררים מה העניין בו. זה בסדר,הדבר אומר שנדרש ממך לבדוק יותר לעומק מה העניין על מנת שתוכלי לשמור על כך בשמחה. (הדברים נכונים באופן כללי לכל דבר שנקבל על עצמינו) יש דברים שקל יותר להשריש ויש דברים שפחות-כל אחד והדבר שלו יותר קל / קשה. בחיים של עבודת ה' יש עליות וירידות. יש תקופות שהכל ברור וטוב ותקופות שמרגישים בהם רחוקים ולא עושים מה שנכון...ובזמנים כאלו טוב לשאול,ללמוד,לנסות ול'תדלק' את עצמנו. אפשר גם להתפלל על כך. להתפלל על זה שאני רוצה להרגיש יותר קרובה,ושאני רוצה כן להיות בנקודה בה הדברים ברורים לי וכו'. ויחד עם זאת יש דבר טוב גם בשלב הזה,שאחריו מגיעה עליה...
ובאמת,מהדברים שכתבת נראה שחשוב לך מאד לבדוק את הנקודות האלו.
כתבת על שרוול מעל המרפק. בפשטות-חכמים ציוו אותנו בגדרי הלכות צניעות והורו לנו דרך של תורה ללכת בה. דרך של קדושה וטהרה. נשות ישראל במשך הדורות,גם בזמנים ומצבים קשים,מסרו נפשם על ענייני צניעות והקפידו מאד על ההלכות שחז"ל תיקנו.
היום,לצערנו,כבר מחוספסים מאד ולא רגישים למה שרואים סביב ברחוב. אך הסיבה לחוסר הצניעות הזה הוא כי כל אחד עושה מה שנראה לו נכון. לאחת נראה לא נורא ללכת עם חצאית קצרה ביותר,ולשניה לא נראה כ"כ קריטי ללכת בכלל עם חצאית ומעדיפה מכנסיים וכן הלאה...כשהאדם מנסנ ליצור לעצמו גבול על פי דעתו האישית,זה מתחיל להיות בעייתי ושונה מאדם לאדם...
לכן קבעו גבול,סייג של צניעות כללי. ככלל-גם בצניעות יש דרגות וכל אחד על פי מקומו צריך לנהוג. יש בת שתכסה את היד בדיוק עד המרפק ,ויש שתכסה קצת יותר כדי שאם תרים את היד לא תחשוש שהחולצה תעלה וכו'. ובאמת הסיבה לכיסוי המרפק היא שיש מקומות שנחשבים כערווה,כמקומות שצריכים כיסוי,מפני שיש בהם צד שמושך.נכון שלנו לא ברור תמיד מה מושך ומה הבעיה בכלל? ואם הם (הבנים) יודעים שזה בעייתי שלא יסתכלו בכלל וכו'... אבל הראש שלנו שונה ודרך החשיבה אחרת מבנים. ויותר מכך יש עניין של צניעות אישית שלנו כלפי עצמינו.. לשמור על היופי והדברים היקרים שניתנו לנו,לדברים שבקדושה,לקשר של בניית בית.
ובנוגע לנקודה השנייה של שירים לועזיים,אנחנו מנסים לשמור על נפש נקייה וטהורה על מנת שלא יכנסו לנו כל מיני שטויות ומחשבות לא טובות ואז יקשה עלינו לעבוד את ה'. דרך אחת שיכולה להשפיע מאוד על נפש האדם היא השמיעה. מוסיקה היא כוח חזק מאד. בצד החיובי שלה-היו בבית המקדש לויים שניגנו מנגינות שאנחנו לא יכולים לתאר את יופיים! והכל רומם את האנשים לקדושה,לעבודת ה' ולקירבה. ולהבדיל-היום יש סוגי מוזיקה שמשדרים הרבה גסות,הרבה אלימות,עצבות וחוסר צניעות .אפשר ממש להרגיש בסגנון...
אז אפשר לומר-עלי זה לא משפיע,אך אנו מכירים את עצמינו שיש רגעים מסויימים בהם נרצה מוזיקה מסויימת דווקא.
בגיל ההתבגרות בכלל יש רצון חזק לשמוע מוזיקה,כי ההשפעה שלה ומה שהיא משדרת כן משמעותי.
וחשוב לי להדגיש לך שמוזיקה זה דבר אדיר וטוב מאד,תלוי איך משתמשים בו ואיזה מוזיקה את שומעת בדיוק. אם תרצי לפרט ולהוסיף,לשאול-בשמחה.
המון הצלחה בדרך ובבירורים הטובים שאת עושה.
שבת שלום!
עדי
Adigut7@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן