למה בנות לא אומרת תיקון חצות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/09/03 07:12 כט באלול התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

מאיזו סיבה אסור לבנות לקורוא "תיקון חצות"?

שמעתי שבבין-המיצרים גם הבנות נוהגות להגיד את התיקון בחצות היום.

אשמח אם תרחיב בתשובה ובמקורות!

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

כל הענין של תיקון חצות הוא תיקון לשכינה שמיוצגת על ידי "רחל" או "לאה". ולכן הוא לא שייך כלל כלל לנשים. בעקרון זה אמור להיות מובן ופשוט שהתיקון הזה לא שייך לבנות ולנשים אע"פ שצריך להאריך בהסבר עומק הענין.

מבין הדברים הללו את מבינה שלא שייך שנשים תאמרנה "תיקון חצות" גם לא ביום בין המצרים כיון שהם לא שייכות כלל לתיקון הזה.

זה תיקון שהגברים אמורים לפעול כלפי השכינה שמיוצגת על ידי הנשים.
["להקים שכינתא מעפרא"]
זה תיקון של הגברים כלפי הנשיות העולמית.
לא תיקון שנעשה על ידי נשים.

זה תיקון על מה שהם קלקלו וחטאו בחטא המרגלים. כלפי המלכות שזו הספירה של האשה.

בזה הנשים לא חטאו!!
כאן חטאו כלפיהם!
כלפי המידה שלהם!!

אדם צריך לתקן את מה שהוא קלקל ולא מה שקלקלו אחרים.
לכן לא שייך לנשים כלל תיקון חצות. רק הם צריכות לתקן חלקים ששיכים לחטא האדם הראשון. הם צריכות לתקן בכל מה שקשור בהבאת חיים לעולם.
להביא שמחה.
להביא ברכה.
להביא קשר עם אלוקים.
לתקן חטא אדם הראשון. שהוא חטאה של חוה.

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן