למה אסור לנשים ללכת לבית קברות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/05/03 06:10 כ באייר התשסג

שאלה

מדוע אסור לנשים ללכת לבית קברות?

מהו גונדא דיליה?

תשובה

בס"ד

בית הקברות אינו מקום של חיים. אלא של מלאך המוות וגונדא דיליה - פירושו הגדודים של מלאך המוות, דהיינו כל כוחות האופל.

ולכן היה שמה של האשה הראשונה - [חוה "כי היא היתה אם כל חי". ]
גם במציאות את יכול לראות שתפקיד הנשים הוא להביא חיים לעולם. וזה מה שהן עושות טוב יותר מכל דבר אחר. וזה כמובן הדבר החשוב ביותר שניתן בכלל לעשות.

כל זה לעומת גברים שלפעמים עושים מלחמה אבל נשים כלל לא שייכות לזה - "דרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אשה לעשות מלחמה". מכאן תבין למה לא שייך לנשים להגיע כלל לבית הקברות.

ועוד טעם מובא בספרי הקודש. והוא כי ידוע שנשים בד"כ רגישות יותר מגברים. ולכן הן עלולות להתפעל ולהתרגש ולהיות מושפעות מכוחות המוות הנמצאים שם הרבה יותר מגברים. ומימלא הן יותר חשופות לפגיעה רעה.
גם גברים שנמצאים שם יותר מידי זמן הם בסכנה זו. וצריך זהירות.