ליפתית

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 06/04/08 01:06 א בניסן התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני אשכנזיה ואינני אוכלת קטניות, אך עד השנה היינו אוכלים בבית ליפתית.. האם ליפתית נחשבת קטניות?

האם יש עניין בהתרת נדרים ואז ניתן לאכול קטניות? או שיש עניין לשמור על מסורת זו?

תודה רבה, ופסח כשר ושמח

תשובה

שלום רב,
לגבי איסור קטניות, את חייבת להמשיך במסוררת במיוחד שהטעמים לגזירה לא פגו.
לגבי לפתית , יש המקלים כיון שהיא אינה ראויה כזרע למאכל, גם שמן קאנולה מיוצר מלפתית, ואת יכולה החליט לעצמך כיצד לנהוג. הבעיה , שההכשרים שמשתמשים בלפתית, הם פעמים רבות לא כל כך טובים והבעיות תבאנה מחומרים אחרים.

כל טוב,
חיים רטיג ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.