לימוד תורה בדורות קודמים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/04/11 19:18 ט בניסן התשעא

שאלה

כיצד גדולי ישראל בדורות הקודמים היו לומדים תורה

?

בבקשה אם אפשר לתת כמה דוגמאות

שמעתי שהיו כאלה שכמעט ולא ישנו ואחרים בכלל למדו בעמידה האם זה נכון ?

סליחה על שאלה הארוכה ...

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב.

עיין בספרים הנפלאים "אביהם של ישראל" על מו"ר גאון הדור והדרו המקובל האלוקי הראשון לציון הרב מרדכי אליהו זיע"א.. שם תמצא הרבה סיפורים.. איך הוא למד בהתמדה .. בשעות הקטנות של הלילה.. אימו ע"ה היתה מביאה לו אוכל - והוא לו היה אוכל מרוב אהבתו לתורה..

הרב ע"ה בהיות ילד כבן 6-7 היה אוסף מהבתי כנסיות את שיירי הנרות- כדי שיהיה לו.. למען יוכל להדליקם וללמוד לאורם הפעוט..

יש שם עוד המון סיפורים על שקידה והתמדה בתורה.. תקרא אותם..

כמו כן יש את הספר "מלך ביופיו" על הראשון לציון הגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א.. גם שם יש סיפורים על שקידתו והתמדתו..

הרב עובדיה שליט"א- היה נכנס לחדר מלא ספרים (בשכונת הבוכרים בירושלים) ולא היה זז משם כמה ימים עד שהיה גומר ללמוד את כל הספריה..

מסופר על המהרש"א שהיה לומד כל הלילה והיה קושר את שערו לתיקרה.. שאם ירדם .. מיד יתעורר..

צדיק, [יש גם היום אנשים כאלה בדורנו.. בעיני ראיתי..]..

אז אחי, תלמד תורה מתוך שמחה, מתוך קדושה, מתוך אהבה, יהא השם עימך בכל, אמן.

חג שמח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן