לימוד נצרות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/09/08 14:11 טז באלול התשסח

שאלה

לרב שלום,

אני לומדת באקדמיה לאומנות "בצלאל" בירושלים. לקראת השנה הבאה עומדת בפני האפשרות לבחור קורס אחד (מתוך רשימה ארוכה) שאותו אצטרך ללמוד במהלך השנה.

אחד מהקורסים שעניינו אותי מאוד הוא "איקונוגרפיה נוצרית". הקורס מתמקד אמנם באומנות נוצרית ובסימליה, אך המורה המעבירה אותו אמרה כי יקראו קטעים מן הברית החדשה והקורס יעסוק גם באמונה הנוצרית עצמה.

אני, כשלעצמי, לא רואה עם כך בעיה כיוון שאני יודעת שהדרך שבחרתי לי (אמונה בקב"ה והתנהלות כאישה דתייה, נשואה ואם לילד בעלת אורח חיים דתי) היא היא הנכונה. אני מעוניינת ללמוד את הקורס רק על מנת להרחיב את הידע בנושאי האומנות ועל מנת להיות מסוגלת לענות לשאלות בנושא סתירות ביהדות לעומת הנצרות.

האם, לדעתך, אני יכולה לקחת את הקורס, בהתחשב במצב שתיארתי לעיל.

בתודה מראש ובברכת שנה טובה,

רעות.

תשובה

לענ"ד מותר לך. אני יודע שחלק חשוב בלימוד תולדות האמנות מתבסס על האמנות הנוצרית, וחבל מאד שבבצלאל, שהרב קוק כל כך עודד בימיו הראשונים (האם את יודעת על אורח חיי מי שהקים את בית הספר?...) אין לימוד יסודות אמוניים ישראליים כתשתית ליצירה אמנותית. בינתיים מסתפקים בסמל בית הספר: ארון העדות...
אני מקווה שעוד ועוד אמנים מאמינים ישנו את בית הספר "בצלאל" או שיקימו בית ספר חדש, אמוני- אמנותי.
שנה טובה!
הצלחה בלימודים!