לימוד מסאז' ותירגול על בנים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 25/04/06 13:12 כז בניסן התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני לומדת רפואה משלימה(מסא'ז שוודי),והלימודים הם גם עם בנים בהתחלה הייתי חזקה ולא היסכמתי לגעת בבנים ורק לתרגל עם בנות ובהמשך הכריחו אותי לעשות סטאז' גם על בנים הירגשתי כ"כ מגעיל עם עצמי אני לא יודעת מה לעשות יש לי עוד 5 מיפגשים, ומצד שני חיזקתי כמה אנשים משם ואני רואה בזה שליחות מסוימת שיש לי מטרה ואני רואה אותה וצועדת לעברה השאלה מה לעשות איך לפעול? א.לא לפגוע באנשים?

ב. שלא יהיה חילול השם?

ג. ואיך אני לא יפגע מכל זה?

יום טוב

ותודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב
השאלה היא האם מותר לעסות בנים. אם אסור אז אין שום חשיבות לכך שאת מחזקת אנשים ע"י זה, ואין בכך שום שליחות. אנו איננו מחזקים אחרים ומקרבים אותם ליהדות ע"י זה שאנו עוברים עברות, וודאי לא כאלה של נגיעה בבנים. ולכן צריך לברר אם מותר לגעת או לא בלי קשר להשפעה רוחנית זו או אחרת על חילונים.
הכלל ההלכתי הוא שאסור לבת לגעת בבנים אלא אם כן יש כאן צורך רפואי שאי אפשר בלעדיו. לכן אחות בבית חולים יכולה להזריק זריקה וכן מותר לפיזיוטרפיסטית אם אין ברירה לטפל בחולה. כאן מדובר על אימון ותרגול שנראה לי שאפשר לתרגל אותו גם על בת בלי הבדל ובלי שתפגע רמת התירגול. ולכן נראה לי שצדקת כשהתנגדת להתאמן על בנים.
בברכה
אפי קיציס