לימודים מעשים למסאז מעורבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/11/09 21:09 טז בחשון התשע

שאלה

מזה שנים אני עובד עם תלמידים בעלי צרכים מיוחדים עם בעיות מורכבות . לאחרונה התחלתי אי"ה להרחיב את לימודי והשכלתי על מנת שאוכל אי"ה להעניק ולטפל בתחומים נוספים .

אחד הקורסים שאני יכול ללמוד במסגרת המגמה ללקוי למידה היא טיפול בעזרת מסאז . קורס שיקנה לי כלי חשוב ויעיל מאוד לטפל בילדים הללו.

אלא שהקורס מעורב וחלקים ממנו מעשים ,מסתבר כי בחלק המעשי הסטודנטים והסטודנטיות יסירו חלק מהבגדים והתאמנו אלו על אלו בעבודה מעשית . המרצה רוצה שנתנסה בעבודה על גופים שונים ולכן אהיה חייב לטפל גם בנשים בגילאים שונים כחלק מהלמידה .

האם מבחינה הלכתית מותר לי להשתתף בקורס מסוג זה למען מטרה חשובה זו .

יצוין כי אני רווק בסביבות גיל 40 .

תשובה

שלום

זה אסור, על אף הצורך הגדול שבזה.

בהצלחה