שאל את הרב

לימודים, וביטחון בה'

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 07/12/10 13:20 ל בכסלו התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי מספר שאלות על כמה עניינים שמטרידים אותי מאוד!

הראשון הוא לגביי הלימודים..אני לומדת פעם בשבוע לתואר ראשון..וקשה לי מאוד..

כי אני התחלתי להתחזק בדת ולשמור נגיעה ב"ה ופתאום זה מוזר לי שאני נמצאת בכיתה מעורבת ואני פוחדת שהקב"ה יכעס עליי שאני נמצאת במקום כזה מעורב..

לצערי בימינו מי שיש לו תואר ראשון זה פותח יותר אפשרויות מבחינת תעסוקה..

אני יודעת שפרנסה היא מהשמיים מאת ה'..

השאלה היא - האם בזה שאני הולכת לעשות תואר זה אומר שאני לא לא בוטחת בה' שיתן לי פרנסה??

ודבר שני..אני פוחדת מביאת משיח שאומרים שצריך להיות צדיקים גמורים ולעסוק רק בתורה ולדבוק בה'..ורק הצדיקים יחיו..

האם זה חטא שאני לומדת לימודי חול.??? (באופן כללי אני הולכת לשיעורי תורה בימים מסויימים)

סליחה על האורך של השאלות אבל אני נורא מבולבלת וממש חשוב לי לדעת!!

תודה מראש

תשובה


שלום

א. לימודי תואר לבחורה בוגרת, הוא דבר סביר מבחינת צניעות. את תתקלי בכל מקום בו תלכי בחברה מעורבת, צריך לדעת להתמודד נכון עם האתגרים שחברה זו מציבה.

ב. פרנסה היא מאת ה', אך ה' מצפה מכל יצוריו לעשות את המירב והמיטב שבכוחו - זו השתדלות. השתדלות במידה ראויה עם ביטחון בה' הם הדרך הנכונה לפרנסה ראויה.

ג. אין מה לפחד מביאת המשיח. המשיח אמור לסמל הנהגה אידיאלית לאומה במצב של גאולה. אנו בהחלט בתחילת הגאולה, אך עוד יש דרך נכבדה לפנינו להתקדם עד שיתוקן עולם במלכות שדי.
מעולם לא שמעתי שכל מי שלא צדיק יעלם מהעולם בימי המשיח, ושכל העולם ילמדו תורה. כן שמעתי שהמשיח יבוא בתקופה שעם ישראל יגיע למדרגה גבוהה של צדיקים, ושהעיסוק המרכזי של עם ישראל יהיה הפצת תורתו של ה' (שכן לא יהיו עוד מלחמות, והכלכלה תהיה בשפע)
בקיצור, אין מקום לדאגה, יש מקום להשקעה. להפיץ את דבר האמונה בה' לקדש שם שמים ובכך לקרב את הגאולה השלמה.

ד. אין זה חטא ללמוד לימודי חול. בודאי לא לאשה !
ישנו דיון בחז"ל האם יש מקום ללימודי חול, אם כן באילו תנאים. גם דיון זה עוסק בלימוד לשם ידיעה, אך הכשרה מקצועית גם לגברים היא מצוה שהאב מצוה על בנו.

כל טוב

כתבות נוספות