לידה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/04 14:10 כח באלול התשסד

שאלה

ברצוני לדעת מהם הדברים שמותר לעשות אם עליי לסוע לבי"ח בשבת כדי ללדת: האם מותר לכבות את הרכב בסוף הנסיעה? האם מותר לנעול עם האזעקה? במהלך הנסיעה מותר לפתוח חלון (חשמלי) או מזגן, אם הנסיעה ארוכה? ברכב שהרדיו נדלק אוטומטית עם הדלקת המנוע- כיצד יש לנהוג? האם עליי להצטייד ברשיונות הנהיגה ותעודות למקרה הצורך? האם מותר לי לקחת פלאפון למקרה שאצטרך להזעיק עזרה בדרך? האם הבעל יוכל לחזור הביתה במהלך החג/ השבת עם הסעה של אחיות שממילא נועסת מביה"ח לישוב כאשר הנהג הוא גוי?

תודה רבה רבה. שנה טובה! אודה אם אפשר לענות באתר, אין לי כתובת אימייל כרגע.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום

הננו לברכך בלידה קלה בריאה ושמחה.

עם הגיעך לחודש תשיעי מן הראוי להכין תיק ובו כל הדברים הנצרכים ליולדת .
בין שאר הדברים יש להכין מה שיכול לצמצם חילול שבת :
כגון: 2 דפי נייר ובו כל הפרטים האישיים אחד לתת לנהג האמבולנס או המונית ואחד למסור בבית החולים.

אין את חייבת לשבות שבת ליד בית החולים .

בהגיעך לבית החולים המיילדות יעשו את מה שמוטל עליהם לעשות ואת יכולה להשתמש בכל מכשירי החשמל הנצרכים כגון מוניטור, אולראסאונד כסא יולדת מתכוונן חשמלי וכדומה.

באופן כללי מרגע שאת נחשבת יולדת הרי שמותר ואף מצווה לחלל שבת בעבורך.על כן את לא צריכה לחשב חשבונות מה יהיה ואיך יהיה.
היי רגועה ונינוחה.לא צריך להלחץ. !!!
החשוב ביותר זה שתתיישב דעתך עלייך.

רגע הלידה הוא רגע עם עוצמה רוחנית גדולה יש בו קרבה גדולה להשם,הרגשה מיוחדת ומרוממת.
תתני לעצמך לחוות את החוויה הזו ברוגע ובנחת.

כיוון שיש בנושא זה פרטים רבים אנא עייני בספר שמירת שבת כהילכתה פרק לו. ושם תמצאי הדרכות מפורטות ומדוייקות לגבי מהלך הנסיעה.

בהצלחה ובברכה,

עוזיאל