לידה בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/02/12 17:08 יד בשבט התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב

במצב בו אישה בהריון צריכה ללדת בשבת מה נהוג לעשות לגבי הנסיעה לבית חולים- נוסעים לבית החולים וכשמגיעים האם יש היתר לכבות את הרכב או שיש להשאיר אותו דלוק ובמוצ"ש לחזור ולכבות אותו?

בברכה ותודה רבה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב.
מותר להסיע את היולדת ברכב אבל לאחר ההגעה לחניון בית החולים נהוג לרדת מהרכב מבלי לכבות ולתת את המפתח לשומר בית החולים שאינו יהודי הוא כבר יודע להחנות את הרכב ולהשיב את המפתח במוצאי שבת.
כמו כן יש להכין את התיק לפני שבת ולהוציא את חפצי המוקצה.
מספרים על גדולי הרבנים שהתפללו ללידה קלה ונוחה ושלא תארע בשבת .
בברכה ובהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן