לידה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/11 10:57 כב באלול התשעא

שאלה

הרב שרלו שלום רב.

אשתי עתידה ללדת בימים הקרובים, ויתכן מאוד כי זה יצא בשבת/חג. רציתי לשאול האם במידה ואנו מגיעים לבית החולים בשבת/חג ללידה, מותר לאשתי להתקשר לאמא שלה כדי שתבוא להיות איתה?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.

שאלת הטלפון לאמא היא שאלה שהתשובה לה שונה מאישה לאישה. נקודת המוצא היא שאין לחלל שבת לנושאים לא חיוניים ללידה, ושהם פינוק או רצון שאמא תהיה. על כן, אני מסתייג מהרחבת חילול השבת לצורך זה.
ברם, אם מדובר במי שחיוני לה שאמא שלה תהיה, ובלעדיה היא בחרדות וכדו' - במקום החיוני הזה יש להקל. אולם כאמור, לא זו נקודת המוצא של הדיון.

כל טוב ובשמחה