לבוש הבחור בדייט

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 16/11/06 01:44 כה בחשון התשסז

שאלה

שלום וברכה!

אני נפגשת בתקופה האחרונה עם בחור ישיבה...

יצאנו כבר 5 פעמים.

בכל אחת מן הפעמים הבחור בא לבוש בחולצת פלנל משובצת ובמראה כללי לא מושקע, והדבר מאוד מפריע לי.

מה עלי לעשות לדעתך? להעיר לו? להתעלם למרות שזה מפריע לי?

בתודה מראש.

תשובה

בעזה"י

שלום,

אם יצאתם כבר חמש פעמים ומעבר לעניין הלבוש אתם מוצאים שפה משותפת ויש לאן להתפתח, אפשר לרמוז לו בעדינות ואפשר (אם מרגישים בנוח) "לשים את הדברים על השולחן".
אם הענינים ביניכם עדיין לא מספיק זורמים - עדיף שלא להעיר, הוא עלול לחשוב שאת יותר מדי שמה לב למראה חיצוני וכו' וכו'
במקרה כזה עדיף להבליג על העניין הזה לעוד 2-3 פגישות ולראות אם מתקדמים בכלל.

אפשר גם להעביר דרך חבר מהישיבה או המשדך.
אפשר גם לבקש שהחבר יעיר לו בלי לגלות שזה בא ממך.

מנסיוני (האישי...) בנים לעיתים רואים כאידיאל וכערך את העובדה שהם לא משקיעים במראה שלהם (אלא ברוחניות שלהם...) ולפעמים פשוט לא רגישים מספיק ולא שמים לב.

ומכאן גם קריאה לבנים בדייטים באשר הם:
לבנות אכן אכפת איך אתם נראים ומתלבשים- אתם לא חייבים ללכת למספרה לפני הדייט, אבל להגיע מסודר, נקי ונחמד.
בקיצור שיהיה ניכר שהשקעתם קצת...

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת