לא מצליחה לתרום דם- מה זה אומר?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/12/06 00:30 יד בכסלו התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

כבר הרבה פעמים רציתי לתרום דם וכל פעם מאיזוןשהי סיבה זה לא מסתדר. פעם שכחתי את התעודת זהות, פעם לא הבאתי אישור הורים, פעם הם כבר היו צריכים לסגור ועוד הרבה פעמים, אולי אפילו יותר משש פעמים שניסיתי לתרום ולא הצלחתי. והרי הכל משמים, וה' מונע מבעדי לתרום דם. מה זה אומר? האם אני צריכה לתקן משהבו מסויים בקשר לכך? איך אני יכולה לדעת מה לתקן? חשבתי שאולי בגלל שנאמר שהדם הוא הנפש, אז אולי ה' רוצה לרמוז לי שאני צריכה יותר לתרום ברוחניות, כלומר לקרב אנשים לעבודת ה', לטהר את נפשם. יכול להיות?

תודה רבה.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
הרעיון שלךהוא יפה מאד, וכבר נאמר שבשאלת החכם יש כבר את חצי התשובה.
החצינ השני של התשובה הוא שד' רוצה לרמוז לך שכדי לתרום דם צריך לקבל או להכין פתק עם רשימת כל מה שצריך , כמו ת.זהות וכו' ובבקר לקום, לראות שכל מה שצריך נמצא, ולגשת לתרום דם. כמה פשוט!!
בברכה, אליעזר