לא מפסיק לחשוב עליה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/07/07 12:48 ח באב התשסז

שאלה

דבר ראשון אני רוצה להודות לכם על העזרה שאתם נותנים!

אני לא מצליח להספיק לחשוב עליה היא אחת שכל אחד היה רוצה יש לה שמחת חיים מדהימה היא מתנדבת בהרבה מאוד דברים היא תורמת בכל מקום שהיא רק יכולה.. היא פשוט צדיקה כולם מעריכים אותה אם זה בסניף ואם זה בבית הספר ובכלל בכל מקום בקיצור ילדה ממש מדהימה!! אין סיכוי שלא להתאהב בה!

ת'אמת אני לא כל כך דתי אבל שבשילה אני מוכן לעשות הכל! אני מוכן להוריד את העגילים לשמור נגעיה ולא לדבר עם בנות..

דיברתי עם חברה שלה והיא שאלה אותה היא פשוט הרצינה והתעלמה אני לא מסוגל יותר!!! כשרציתי לדבר איתה בשבת שלחתי את חברה שלה לקרוא לה והיא אמרה שזה לא מתאים עכשיו ובכלל.. לא הבנתי מה עשיתי אבל אחר כך היא אמרה לחברה שלה שזה לא התאים בגלל שהיא מדריכה וזה לא דוגמא לחניכים..

אני אמרתי שאני מוכן להשתנות מה אני צריך לעשות?

אני חייב עזרה זה ממש דחווווף!!!

ושוב תודה רבה לכם!

תשובה

שלום רב,

קודם כל אני ממש מצטער על האיחור. החופש היה לי מאוד קשה למצוא זמן לענות על השאלות.

האמת שאני ממש מכיר את המצב הזה שאתה מתאר. הייתי באותו מצב פעם, ממש. מישהי צדיקה, מישהי עם שמחת חיים, חמודה כזו, מקסימה, לא הפסקתי לחשוב עליה.

אני זוכר שאמרתי לעצמי, הבחורה הזו כזו מדהימה – איתה אני אתחתן.

אומנם דוקא בגלל זה בגלל שכל כך הערכתי אותה וכל כך רציתי שזה יהיה אמיתי, אמרתי לעצמי: עכשיו זה לא שייך, אני לא אהיה חבר שלה, כי חברים זה משהו זול, זה לא אמיתי, זה לא קשר של חיים. זה לא על פי הדרכתה של תורה. אין בזה קדושה אין בזה טהרה ואין בזה מגע ובית וכל הדברים שנדרשים לקשר אמיתי.

קשר לפני הנישואים הוא קשר לא אמיתי, קשר לא קדוש, קשר לא שלם,
אם תרצה הרחבתי רבות בנושא בתשובה שכתבתי פה:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=108613

לכן , מה שהחלטתי כבר אז לעשות זה לחכות. להתחזק. בזכותה מאוד התחזקתי כי רציתי להיות ראוי לה. ולחכות... בערך בסוף שיעור א' ניגשתי והחלטתי לעשות מעשה. אז החלטתי שאני כבר מוכן להתחתן ועכשיו הקשר יהיה אמיתי ואז ביררתי עליה ופניתי אליה.
אין זה משנה כמובן מה היה בסוף הסיפור. ייתכן ואנחנו מתאימים ייתכן ולא.
הרעיון המרכזי הוא שאם אתה באמת אוהב אותה ובאמת חושב שזה אמיתי ונפלא, אז זה לא שייך בגיל צעיר, זה לא שייך עכשיו. להיפך, זה אמור לבנות בך השתוקקות לדבר האמיתי – לחתונה.

אם תעשה כמוני לדעתי רק תרוויח.. תחכה, תשמור את זה ותתכונן לעתיד.

אם אכן זה מתאים לך ונועדתם – סמוך על הקב"ה היא תחכה לך גם בעוד שנתיים , ואם לא.. אז גם עכשיו זה לא יצליח.

אני מחכה לתגובתך במהרה אם תרצה יותר לברר את הנקודה.. ואם יש לך עוד שאלות,

אבי, wolfsonavi@gmail.com