שאל את הרב

לאן התפילות הולכות?

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 24/09/09 23:15 ו בתשרי התשע

שאלה

שלום כבוד הרב, אנחנו מתפללים כבר זמן רב על חבר קרוב שחולה מאוד ובכל יום אנחנו אומרים לרפואתו פר תהילים שלם היום ניפטר החבר ברצוני לשאול לאן הולכות כל התפילות שהתפללנו עליו. תודה שנה טובה ובשורות טובות

תשובה

אני מבין ללבך, זה תמיד קשה לאבד חבר.

אולם תפילותיכם לא היו לשווא הם מצטרפות אל מליוני התפילות של עם ישראל במשך כל הדורות ובעזרת ה' יתברך הן חלק מאותו מהלך של הטיית כף הזכות הן הפרטית (על אנשים ספציפיים) והן הכללית (על האומה כולה).
רק נכון שלפעמים אנחנו לא רואים איך הדברים באים לידי ביטוי במציאות, אך כמו שאנחנו לא רואים איך כל טיפה וטיפה משפיעה השפעה משמעותית על צמיחתו של האילן, אולם ברור לנו שכל המים שהוא קיבל עזרו לו לצמוח, והמים האלו מורכבים מהמון טיפות קטנות- כך גם המהלכים הא-לוקיים שאנו רואים, ובעיקר אלו שלא מושפעים ישירות מכל תפילה ותפילה שכל יהודי מתפל מאז ועד היום.

בשורות טובת  

כתבות נוספות