כשרות כלים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/08/08 22:42 ו באב התשסח

שאלה

טיגנתי פטריות ובצל בווק בשרי ולאחר מכן טיגנתי אותם טיגון נוסף לתוך מאכל במחבת חלבי.

מה דין הכלים?

יש לציין שהווק לא היה בשימוש בשרי(רק פרווה) תקופה ארוכה..

תודה

תשובה

שלום וברכה,

העאובדה שהווק לא היה בשימוש יותר מ24 שעות הופכת אותו לנותן טעם לפגם, במקרה כזה אף מאכל לא מקבל ממנו טעם של בשר.
אולם, לדברים חריפים כמו בצל יש יכולות לעורר את הטעם הישן ולהפוך אותו לשבח. במקרה כזה התבשיל אכן קיבל טעם של בשר - אם הבצל היה הרוב. אבל אם הפטריות היו הרוב - היכולת של הבצל לא באה לידי ביטוי וכל הכלים מותרים.

ולכן, אם הבצל היה הרוב בטיגון הראשון - הכלי החלבי בלע טעם בשר וצריך הגעלה.
אם הבשר היה המיעוט בטיגון הראשון = הכלי החלבי לא בלע טעם בשר והוא מותר.

כל טוב,
גלעד
(המשיב אינו רב)