כעס

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 18/12/06 16:52 כז בכסלו התשסז

שאלה

מהי בעצם מידת הכעס???

ומהם ההשלכות למידה זו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.

חז"ל המשלו את הכעס לעבודה זרה ממש.
ואמרו כי "כל הכועס כאלו עובד עבודה זרה"!!
והם נמקו בכך ,שכמו בעבודה זרה אדם משתעבד ו"אל זר".
כך בשעת הכעס, "כוח זר "מושל על האדם ..

לכן החמרו חכמים את התיחסותם וכעס.
וחמור מכך ההשלכות העתדיות כי אי אפשר לסמוך על האדם בכלל אם מצליח אל זר להכנס לתןכו ולפעול ממנו ...אולי המצב הזה ילווה כל מחשבה או מעשה ??
חמור ולא מותיר לאדם את מעמדו הרם בבריאה.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן