כמה שאלות...

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 31/08/07 00:20 יז באלול התשסז

שאלה

אדם שנשבע שבועות ונדר נדרים שלא ישא אישה עד ביאת המשיח במהרה בימנו אמן האם צריך התרה לשבועותיו ונדריו או שזה בכלל מתנה על דבר שבתורה ולא צריך...?

לקחתי במקווה ציצית שלא שלי {בשוגג} ועכשיו איני יודע למי להחזירה האם אפשר ללבוש אותה ולברך עליה ומה צריך לעשות בנושא?

מקווה שרשום בו אין להשאיר חפצים ואין אחריות על חפצים שישארו וכו ונמצאו שם ציציות האם אפשר לברך עליהן וללובשן?

תשובה

שלום רב,
מי שלא קיים פרו ורבו ונשבע שלא לשאת אשה, אין השבועה חלה כיון שאין שבועה חלה על המצווה. וכך גם נדר. ואי"צ התרה.
לגבי הציצית, הענין מורכב יותר כיון שיש כאן ספק הינוח ולא אבידה סתם ועיין בשו"ע חו"מ סי' רס ט' ויש להסתפק האם יש לה סימנים של טביעת עין או סימן אחר כלשהו.,וכן, יש להסתפק האם השני לקח את הציצית שלך, או אז, היתה כאן מחילה הדדית, לכן, לדינא , כיון שהציצית היא תשמיש מצווה עדיף שלא להשתמש בה,שכן, בקיום מצוות גם מום קטן פוסל, ואין לברך על ציצית כזו.
במידה ויש מודעה כזו במקווה שרשום בה שכל מה שנשאר אפילו דרך הינוח, יהא הפקר, או אז אפשר ללבוש את הציצית ולברך, כיון שאין כאן מציאה כלל אלא, הפקר גמור.

כל טוב ושנה טובה,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.