כמה שאלות בתחיית המתים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/05/02 06:45 כ בסיון התשסב

שאלה

1.ענית לפני כמה זמן על השאלה "לאיזה גוף הנשמה תחזור אם היא הופיעה במס' גופים?"

(מדובר על תחיית המתים)

שמעתי שנשמה משום היותה רוחנית היא לא דבר אחד אלא היא יכולה להתפצל ולהתחלק כך שהיא יכולה לחזור לכל הגוים שלה, לכן רציתי לדעת אם הנשמה תחזור באמת לכל הגופים שבהם היתה או רק לאחד (זה גם נשמע מוזר משום שהאנשים שיחיו בתקופת תחיית המתים יצפו לחזרה של קרוביהם -והם לא יחזרו).

2. האם גוי שהתגייר חוזר בתחיית המתים?

3. אם גוי שהתגייר היה בקבלת התורה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

1- אני לא כל כך יודע מה יהיה בעתיד. מה ששמעתי מאבי הוא שהנשמה תחזור לגוף שבו היא תיקנה יותר מכל.
מה ששאלת לגבי הקרובים שיחכו לחזרתה. איני יודע לענות לך. אבל מן הסתם יהיו עוד הרבה שיחכו להם שיקומו והם לא יקומו. בודאי שהקימה לא תהיה לפי הצפיה של המשפחות.

2- כן.

3- כן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן