כל יום מוציא זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 26/12/05 13:23 כה בכסלו התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום, יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי, אני בגיל 14, אני מוציא זרע לבטלה כמעט כל יום, אני יודע שזה לא בסדר אבל אני ממשיך, אני לא יודע מה לעשות? כל פעם כשאני מאונן אני חושב שיהיה טוב, אבל אח"כ אני מרגיש רע עם עצמי, ואני מרגיש שה' שונא אותי, מה אני עושה? אני כל הזמן מוציא זרע לבטלה!

תשובה

שלום
כאב גדול גילית בדבריך . דע לך שכאב זה ויסורים אלה הם עצמם חלק מתהליך התשובה שאתה עובר. לעת עתה לא הצלחת לשוב בתשובה שלמה, מידי פעם אתה נכשל שוב והכאב נורא. אך הכי חמור זה להתייאש , כי אז תכשל הרבה יותר ותהליך התיקון יהיה קשה הרבה יותר,. עצתי , לאור דברי הגמרא, לשקוע יותר בלימוד תורה שעוזר מאוד.. גם כשאתה חוטא עדיין ה' אוהב אותך ומצפה לתשובה.אני יכול גם להמליץ לך על ספר "אשיב ממצולות" מאת הרב יהושע שפירא העוסק בנושא באופן יסודי
חזק ואמץ ואל תתיאש
אלישע פיקסלר