כללי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/11 22:03 ד בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי כמה שאלות שמעניינות אותי

א. כשאדם משנה שם אומרים כאילו קונה נפש חדשה, מה הכוונה?

איך זה מסתדר עם השם הקודם

ב. האם שם האדם משפיע על אופי האדם? אם כן באיזה מידה

ג. האם אופי האדם נשאר אותו אופי בכל הגלגולים?

האם הנשמה זה האופי עצמו?

אשמח לקבל תשובות

תודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

א. שינוי שם אינו מקנה נפש חדשה. אנו מאמינים שיש בזה משהו שאולי משנה את גורלו ומזלו של אדם במצבי מצוקה קשים ביותר, אולם ביסודו של דבר – אין שינוי בנפש, והנפש היא אותה נפש.
ב. המשפיע העיקרי על אופי האדם הוא מה שהוא נולד איתו, והבחירות החופשיות שלו. כדאי לשים את תשומת הלב לנושאים האלה – ולא לשינוי השמות.
ג. אין שום חשיבות לשאלות על הגלגולים. גם אם יש גלגול נשמות – הוא חסר רלוונטיות לקביעת גורלו של האדם. מה שהוא צריך להתחשב בו הוא כאמור – לבחור טוב !!!

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן