כללי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/08 09:46 יג בתשרי התשסט

שאלה

שלום לך כבוד רב רציתי לשאול שאלה והיא מדוע לפי היהדות אסור לנדור נדר? ויש לי עוד שאלה בקשר לחלום שחלמתי חלמתי שיושבות לידי שני נשים דתיות ואחת מהם היתה עם מיטפחת ואכלה והאוכל נידבק לה בין השיניים וזה הגעיל אותי והיא אמרה לי שפיטרו אותה מהעבודה כי היא חזרה בתשובה מה אומר חלום זה עליי לציין שאני לא בחורה דתייה .

תשובה

שלום וברכה

א. נדרים הם אחד הנושאים החמורים ביותר בהלכה, ומי שמפר אותם עובר עבירה קשה מאוד. הסיבה לכך היא ברורה: כאן מדובר במשהו שאדם קיבל על עצמו והתחייב בשם ד' לקיים אותו, ועל כן אם הוא מפר אותו הדבר חמור מאוד. בשל כך קבעו חכמים שיש להתנגד לנדרים, ולא לידור אותם כלל, כדי שלא להסתכן באי-קיומם.
ב. אין איש יודע לפתור את החלום. ברם, אם את זוכרת תחושה של גועל הדבר מלמד על עצמך משהו. נסי לחשוב למה את הרגשת גועל ומה את יכולה ללמוד על עצמך, ולפי זה להחליט מה כדאי לך לשנות בתוך עולמך שלך.

כל טוב וחג שמח