כללי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 14/08/05 00:58 ט באב התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום

האם מותר להשאיר את המחשב בשת כאשר הוא פועל בשביל להוריד תוכנות מסוימות

או שמא אסור וזה נחשב כחילול שבת???

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
השאלה הזאת נשאלה בשנים קודמות לגבי הקלטה דרך הוידיאו מהטלויזיה,ועקרונית אין הבדל בין הטכנולוגיות לענין שבת. אנסה לסכם את הדברים :
אמנם לכא' אין כאן עשיית מלאכה בשבת, ואין בזה איסור, אבל יש לדעתי חשש סביר שאם נתקע משהו, יבואו לתת "רק לחיצה קטנה " כדי לסדר זאת,
כמו כן אם המחשב נשאר דולק כל השבת ,יש תמיד חשש שמישהו ישחק בו , וכבר נהגו ישראל שבאיסורי מוקצה ,לא רק שאין מטלטלין את החפץ המוקצה אל משתדלים להצניעם עד כמה שניתן או לפחות לכסותם.
מלבד זאת אם מורידים קבצים דרך האינטרנט, יש בעיה חמורה של הנאה ממלאכה שעושה יהודי בשבת, שכן החברה שמספקת את שירותי האינטרנט עובדת לדאבונינו גם בשבת קדש. (בחו"ל הדבר אולי שונה כי הספקים הינם נכרים , )
לסיכום – נראה שיש לאסור העתקת קבצים בשבת ,בין אם ההורדה התחילה לפני שבת ,או בתוך השבת עצמה.
בברכה,אליעזר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן