כיסוי ראש

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/12/06 14:10 ג בטבת התשסז

שאלה

לרב שלום,

יש סיבה שנשים מכסות את שיער ראשן אחרי חתונה, שלא כולם יוכלו להינות מהיופי של השיער אלא רק הבעל יוכל בבית. זה משהו שאמורים לשמור, שיהיה יפה, מטופח, והכל בשביל הבעל.

יש הרבה מאוד נשים, במיוחד במגזר מסוים, שאחרי החתונה פשוט הולכות ועושת גלח, מורידות את הכל, לא משאירות שערות בכלל, ומאותו רגע הולכות עם פאות ככיסוי ראש.. תכלס, מה שקורה, זה שהם נראות מאוד יפות, שיער מאוד כביכול יפה ואח"כ, בבית, עם הבעל, הם נראות על הפנים, עם גלח.. לא פספסנו את המטרה כאן?!.. איך זה מותר להסתובב עם פאות כ"כ יפות ומושכות את העין של כולם ככיסוי ראש?..ואז כאילו שזה לא מספיק, אח"כ להוריד את הפאב לבעל ואין שם כלום..הם נראות יותר מושכות לגברים ברחוב מאשר לבעליהם....

תודה רבה מראש!

תשובה

נכון מאד,
הנימוקים שהובאו בשאלה הם חלק מהנמוקים של הפוסקים המתנגדים ללבישת הפאה.
כיוון שאינני מצדד בהליכה עם פיאות, קשה לי לנסות להסבירת את עמדתם.
אולי אחד מהגולשים יוכל להציג עמדה זו בתגובות?
עקיבא